1 Start
2 Om Sydney
3 Innan du reser
4 Resan
5 Sydneyguiden
6 Om oss
 » Hotell i Sydney     » Restauranger i Sydney     » Attraktioner i Sydney     » Shopping i Sydney     » Barer och klubbar i Sydney    » Reseböcker till Sydney
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Sydney
- Sydneys stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i engelska
- Boka resa till Sydney
- Reseguidens startsida
- Hotell i Sydney
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Stränder
- Barer och klubbar
- Bröllop i Sydney
- Reseböcker & rese-tidningar
- Casino

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Stränder i Sydney

I Sydney, Australien finns några av världens bästa stränder

Sydney har en hel uppsjö av stränder som årligen lockar miljontals besökare. Nedan har vi listat de som vi tycker är bäst för dig som svensk turist i Sydney:

Bondi Beach

Bondi Beach är en av Sydneys mest populära badstränder. Stranden är formad som en hästsko och cirka 800 meter lång. Bondi Beach är verkligen urtypen av en australiensisk strand där man kan bada, surfa, sola eller helt enkelt bara njuta av livet med en drink eller en bok!

Coogee Beach

Coogee Beach är en ganska stor och mycket uppskattad strand, känd för många som "Sydneys strandstad". Här kan du äta, surfa, simma och njuta av lokalbefolkningens sköna och gästvänliga stil. Här finns dessutom ett trevligt nattliv på strandbaren och hotellet.

Manly Beach

En strand som av många anses vara Sydneys allra vackraste. Till skillnad från Bondi Beach är stämningen lite mera avslappnad här och det är dessutom mycket billigare att köpa saker på stranden. Känd för att man har spelat in en TV-serie på stranden som även sändes i Sverige.

Palm Beach

Palm Beach ligger cirka 45-50 minuters bilväg från centrala  Sydney och är ett populärt resmål på helgen för Sydneybor då vädret är fint. Mycket layed back och behaglig stämning och stora, fina stränder där man kan surfa, bada och sola.
 

Tips och regler vid stranden

I Australien bör man alltid se upp för hajar och liknande. Alla stränder varnar om det finns någon risk, och då gör man naturligtvis bäst i att inte ge sig ut alltför långt.

I övrigt är det på många platser okej att sola topless. Det har kommit förslag från lokala kristdemokrater att förbjuda topless-solande på Bondi Beach, men dessa har slagits ner av borgmästaren, som menar att bara bröst inte är ett problem på stranden. Faktum är att Bondi Beach delvis fått en stämpel som stranden där toplessolande är klart godkänt (och ganska vanligt).

Om man har barnfamilj kan det vara värt att kolla upp hur den specifika stranden ställer sig till topless och nudism innan man besöker den... 

Ha det trevligt på beachen i Australien!

Letar du efter hotell i Sydney?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakt | Om cookies | Sydneyguiden.se - gratis resguide reseguide till Sydney i Australien
Läs om Operahuset, Centrepoint Tower, Harbour Bridge, Sydney Aquarium, The Rocks, Royal Botanic Gardens, Parliament House och mer i Sydneyguiden